Dernek DuyurularıGenelYönetim Kurulu

Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Konfederasyonu

                 Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Konfederasyonumuz, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ergün, Başkan Yardımcısı Sait Çolak, Genel Sekreter Erkan Ersan, Mali Sayman Ümit Atar, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Devrim Erzincan ve Yunus Demirci ile beraber 24-25 Mart 2022 tarihleri arasında bir çalıştay programı çerçevesinde Eczane Teknisyenliği ve Teknikerliği mesleğimizin sorunları ve çözümlerinin sonuçlandırılmasının önemine katkı vermek adına Başkentimiz Ankara ilinde mesleki kurum paydaşlarımızla ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelerek bir dizi görüşmeler gerçekleştirmiştir.
          Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Konfederasyonu’muz 24 Mart 2022 Perşembe günü Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Sn. Metin Karaman’la eğitimler ve sertifikalar hakkında geniş kapsamlı görüşmeler yapılmış olup, öncelikle sertifikası olmayan meslektaşlarımıza eğitim ve sertifika talebi gündeme getirilmiş ve bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Yapılan görüşmelerde MYK Başkan Yardımcısı Sn. Metin Karaman, Eczane Teknisyenleri ve Teknikerlerimizin tüm sorunlarını yakından takip ettiklerini ve çözümü aşamasında olumlu gelişmelerin yaşandığını belirterek 2023 yılının ilk aylarında özellikle Sertifika konusunda ve mesleki sorunlarımızın giderilmesi hususunda ortak bir çalışma yapılarak eğitim ve sertifika projesi başta olmak üzere tüm sorunlarımız için sonuçlandırılabilir neticeler almak ve hayata geçirilmek üzere çalışmalara hız verildiğini belirtmiştir.
        Yönetim Kurulumuzun ziyaretler programında Deva Partisi Yenimahalle İlçe Başkanlığı yöneticilerini ziyaret ederek sorunlarımız hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.
          Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Sn. Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek STK’lara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür edilmiş; Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Konfederasyonumuz için yer tahsisi konusunda destek olmaları istenmiştir.
      25 Mart 2022 Cuma günü öncelikle TBMM ziyaret edilerek CHP Trabzon Milletvekili Sn. Ahmet Kaya, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sağlık Aile Çalışma İşleri Katip üyesi Sn. Sefer AYCAN makamlarında ziyaret edilerek mesleğimizle ilgili sorunları içeren dosyalar kendilerine teslim edilerek ivedilikle çözümleri için kendilerinden destek istenmiştir. TBMM Sağlık Aile Çalışma Sosyal İşler Komisyon Başkanı Sn. Recep AKDAĞ ile görüşme gerçekleştirmek için randevu talep edilmiştir.
           Yönetim Kurulumuz ayrıca Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi yöneticilerini ziyaret ederek, sertifikaların denetimi, Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemine (ÇKYS) isimlerimizin kaydedilmesi, çalışma saatleri ilgili sorunlarımızın dile getirildiği çok verimli ve olumlu toplantılar gerçekleştirmiş olup gösterilen yakın ilgiden dolayı kendilerine teşekkür edilmiştir.
Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Konfederasyonu